vrijgelegen boerderijcomplex met chambres d'hĂ´tes
€ 319000
: Frankrijk
: Auvergne
: Allier
: Ygrande
  • omschrijving
  • foto's
  • kenmerken
  • kaart
  • contact

De omzet is goed. Dit mede dankzij het feit dat wij al jaren succesvol zelf wandel- en fietstrektochten organiseren, onderdeel zijn van solex-trektochten en rondreizen en vermeld staat op o.a. Booking.com, Hotelspecials.nl en Weekendjeweg.nl . Wij houden het zelf klein met 4 accommodaties maar de omzet verhogen door een langer seizoen, verzorgen van maaltijden en uitbreiding van accommodaties kan ook heel goed.

Deze boerderij met meerdere bijgebouwen is bijna een dorpje op zich en ligt erg rustig en helemaal vrij, op slechts enkele kilometers afstand van Bourbon l'Archambault en Ygrande op een terrein van 1,6 ha. De boerderij heeft 3 eigen toegangspaden en ligt tussen de landerijen met een mooi weids uitzicht. Tot november 2008 stonden hier ook de koeien nog op stal, nu staan ze alleen nog in de weilanden er om heen. De voormalige stal is in 2009 omgebouwd tot 4 ruime accommodaties met chambres d’hôtes en gîtes.

Het woonhuis van de eigenaren bestaat uit een woonkamer met open keukenhoek, bijkeuken met een oude broodoven. Grote eetzaal voor gasten, hier kunnen de B&B mensen ontbijten en deze ruimte heeft een mooie inbouwhaard, apart gastentoilet. Ruime slaapkamer op de begane vloer met kastenwand en eigen badkamer/toilet. Via een buitentrap is een extra slaapkamer bereikbaar met badkamer/toilet. Ook is er op zolder nog een ruime hobbykamer. De overige ruimte van de zolder is niet in gebruik als woonruimte maar als bergruimte.

Gebouwen: woonhuis, apart gelegen voormalige koeienstal (28 meter lang, 11 meter breed) met op de begane grond 4 ruime accommodaties en nog een stuk ongebruikte stal, grote schuur (22 meter lang, 10 meter breed), een kleinere schuur (10 meter lang, 6 meter breed) en nog een helemaal apart gelegen schuur van 20 meter lang en 6 meter breed. De 4 accommodaties in de voormalige koeienstal zijn voorzien van eigen badkamer, TV-aansluiting op satelliet en op TNT (Franse zenders) en draadloos internet. Gelegen op de begane grond met allemaal een eigen terras.

Er zijn 2 velden die ook geschikt zijn om eventueel een kleine camping te creëren of voor het houden van dieren. Mogelijkheden om nog extra kamers of gîtes te maken in een ongebruikt deel van de voormalige koeienstal of in de 3 andere vrijstaande schuren/stallen die ook op het terrein staan. De eigenaren behouden hun privacy door hun los van de accommodaties gelegen woonhuis met eigen achtertuin.

In ieder geval het 'zakelijke' interieur, dus het meubilair van de accommodaties maar ook de eettafels en stoelen, borden, servies en glazen in de eetkamer, zijn bij de prijs inbegrepen. Op aanvraag zijn er ook omzetcijfers beschikbaar.
type woning
: boerderij
 
: chambres d'hôtes / gîtes
ligging
: vrijgelegen
monument
: nee
 
oppervlakte terrein
: 16000 hectare
oppervlakte woning
: 344 m2
 
totaal aantal kamers
: 14
aantal slaapkamers
: 10
aantal badkamers
: 6
 
energielabel
: E
label co2
: B
garage
: ja
parkeerplaats
: ja
kelder
: ja
zolder
: ja
tuin
: ja
terras
: ja
zwembad
: nee
latitude
: 46.585093
longitude
: 2.98943

Hugo van Holten en Marco Koenis
La Madeleine
03160  Ygrande
+33 6 0888 1887

hvanholten@gmail.com